FV19: Afblæst kvindejagt i S og en ny V-spids efter reform-udsigt
Carsten Kissmeyer (V) på sin første arbejdsdag i Folketinget i oktober 2018.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

FV19: Afblæst kvindejagt i S og en ny V-spids efter reform-udsigt

Se de nyest opstillede folketingskandidater fra byråds- og regionssale - blandt andet fra DF-gruppen i byrådet i Assens, der leverer tre spidskandidater på Fyn.
22. JAN 2019 8.42
TEMA: FV19

Det er lykkedes Socialdemokratiet i Nordsjællands Storkreds at leve op til partireglen om mindst én kvindelig spidskandidat i en storkreds. Regionsmedlem i Hovedstaden Maria Gudme bliver såkaldt suppleringskandidat, efter hun i en intern udpegning vandt over Matilde Powers, byrådsmedlem i Furesø Kommune.  

Powers tabte i første omgang til David Trads om at blive spids i Egedalkredsen. Gudme kommer til at stå på stemmesedlen i hele storkredsen, hvor spidskandidaterne fra S i de seks valgkredse er David Trads, Nick Hækkerup, Rasmus Stoklund, Miki Dam Larsen, Per Frost Henriksen og Henrik Møller.

I Venstre er der fundet en anden form for afklaring sted. I Ikastkredsen har hele 98 ud af 100 medlemmer bakket op om at opstille tidligere Ikast-Brande-borgmester og nuværende regionsrådsmedlem i Midtjylland Carsten Kissmeyer som ny spids.

Han vandt over Henrik Christiansen, som ellers forlængst var udpeget som spids - og til TV MidtVest kaldte forløbet 'en kniv i ryggen', ikke mindst fordi han savnede, at Kissmeyer selv havde ringet og fortalt, at han alligevel stillede op efter tidligere at have afvist den mulighed.

Kissmeyer er for tiden i forvejen fungerende folketingsmedlem som suppleant for Esben Lunde Larsen, der forlod politik i maj 2018. Han blev ved FV15 andensuppleant i Vestjyllands Storkreds og siger til tv-stationen, at den mulige lukning af regionsrådene 'til en vis grad' ligger bag hans beslutning. 

Rokader i DF på Fyn
I Fyns Storkreds er der nye navne på tapetet i Dansk Folkeparti. Byrådsmedlem i Assens Lars Kolling bliver ny spidskandidat i Nyborgkredsen, der rummer Nyborg og Kerteminde kommuner.

Byrådsmedlem i Nyborg Carsten Kudsk, der ved FV15 blev førstesuppleant, valgt i Nyborgkredsen, stiller i stedet op i Middelfartkredsen og ser en taktisk idé i at stille op i en kreds, hvor man ikke allerede er politisk kendt. Til Fyens Stiftstidende siger Kudsk, at hvis han kommer i Folketinget, vil han blive siddende i byrådet i Nyborg, dog ikke som formand for nogen udvalg. Kolling tror derimod, det tidsmæssigt bliver for svært at bestride begge poster.

Byrådsmedlem i Assens, Betina Signe Stick, er igen spidskandidat i Odense Østkredsen. Ved FV15 fik hun færrest stemmer blandt de otte opstillede fra DF i Fyns Storkreds. Byrådsmedlem i Assens Jens Henrik Thulesen Dahl fik et flot valg ved FV15 og stiller igen op i Assenskredsen.

I de otte fynske valgkredse blev ved FV15 hele fire DF'ere valgt ind i Folketinget: Jens Henrik Thulesen Dahl, Alex Ahrendsen og Pernille Bendixen på kredsmandater og Dorte Ullemose på et tillægsmandat.

Mens Ahrendsen og Bendixen genopstiller i henholdsvis Odense Sydkredsen og Odense Vestkredsen, meddelte Ullemose i oktober 2018, at hun ikke stiller op til FV19, men holder sig til byrådet i Svendborg, hvor der efter personstridigheder har været et større frafald i gruppen, så hun nu er eneste tilbage fra DF. I Svendborgkredsen, der udover Svendborg også rummer Langeland Kommune, blev byrådsmedlem fra sidstnævnte, Kim Welcher, distanceret som ny spids af Eva Jørgensen.

Ahmad forsøger sig igen
Udover de fungerende byrådsmedlemmer, der er i vælten for tiden, er det værd at bemærke, at tidligere byrådsmedlem i Hvidovre Kashif Ahmad nu har skiftet politisk ståsted fra Nationalpartiet, som han var med til at stifte i 2014, til Alternativet. Han vil forsøge at blive valgt som folketingskandidat på et ekstraordinært opstillingsmøde i Københavns Storkreds den 4. februar.

Ved FV07 stilede Ahmad op for Ny Alliance uden at blive valgt ind, hvorpå han og hans bror Aamer forlod partiet. Ved KV13 kom Kashif Ahmad i byrådet i Hvidovre valgt for Hvidovrelisten. Otte måneder senere forlod han listen og blev løsgænger.

I 2014 stiftede han Nationalpartiet sammen med sine brødre, Aamer og Asif. Kashif var formand for partiet, der ikke nåede at blive opstillingsberettiget til FV15. Flere af partiets medlemmer opstillede i stedet som uafhængige kandidater, Kashif Ahmad stillede op i København uden at blive valgt ind.

 

 

 

 

 

 

 

 Nyborg -  tre fra DF

Solrød - Brian Mørch

 

Fmd Nationalpartiet --

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt