Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Furesø Jobcenter kåret som gazelle

På to år har jobcenteret øget antallet af kontanthjælpsmodtagere i virksomhedsaktivering med 700 pct.
10. JUN 2011 11.04

FURESØ: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland har kåret Furesø Jobcenter til gazellejobcenter i Østdanmark for sine markante resultater med at få borgere på kontanthjælp i aktivering i lokale virksomheder.

Over en periode på to år er lykkedes jobcenteret at øge antallet af kontanthjælpsmodtagere i virksomhedsaktivering markant. Samtidig ligger jobcentrets resultater over landsgennemsnittet, når det gælder andelen af borgere, der fire uger efter virksomhedsaktiveringen er selvforsørgende.

- Det er et godt resultat, som ligger blandt de bedste i Østdanmark, skriver regionsdirektør Jan Hendeliowitz fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland i brevet med den gode nyhed til Furesø Kommune. Også formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Furesø Kommune, Lisbeth Lykke Harsvik, er glad.

- Jeg er rigtig stolt over Jobcenterets ekstraordinære resultater. Det viser, hvad man kan udrette gennem et godt samarbejde mellem kommunen og det lokale erhvervsliv

Jysk kan give yderligere pladser
Aktuelt samarbejder Furesø Jobcenter med følgende virksomheder om de såkaldte virksomhedscentre, der hver har fire aktiveringspladser:

• Tensor, Shellstationer • Kvickly, Værløse • Lillevang Plejecenter • Farumgård
• Furesø Kommune, Fritid og idræt • Spejdernes genbrug

Endvidere er der påbegyndt drøftelse om yderligere fire pladser hos Jysk i Farum og Birkerød.

- Det er disse virksomheder, der er en medvirkende årsag til vores succes med aktiveringsindsatsen overfor denne gruppe borgere, siger Centerchef Flemming Sommer, Furesø Jobcenter.

Kåringen er et led i Arbejdsmarkedsstyrelsens og beskæftigelsesregionernes landsdækkende kampagne for at få flere borgere på kontant- og starthjælp i aktive tilbud på en arbejdsplads.

lcl