Fredericia vil nu syv år tilbage i habilitets-tjek
Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Fredericia vil nu syv år tilbage i habilitets-tjek

Ankestyrelsen skal hjælpe med også bagudrettet at vurdere habiliteten i lyset af mange organisationsændringer og udskiftninger på chefniveau.

FREDERICIA: Så længe, der er et direktørniveau imellem fagchefen og kommunaldirektøren, som man har det i dag, giver det ikke anledning til generel inhabilitet, hvis et medlem af økonomiudvalget er gift med en fagchef.

Den konklusion nåede Fredericias egen forvaltning for 14 dage siden frem til i samarbejde med KL, og siden har Ankestyrelsen valgt at gå ind i sagen, der først og fremmest handlede om byrådsmedlem Lars Ejby (S) og hans hustru, Kirsten Blæhr, der er chef for familieafdelingen.

Her løses eventuel behandling af sager vedrørende fagchefens område ved, at den pågældende politiker ikke deltager under behandlingen, så der undgås konkret inhabilitet, oplyser kommunen.

Siden har Ankestyrelsen bedt kommunen om flere oplysninger om sagen, og tilsvarende beder forvaltningen nu Ankestyrelsen om hjælp til også bagudrettet - fra 2014 til nu - at vurdere habiliteten i lyset af mange organisationsændringer og udskiftninger på chefniveau.

Konstitueret kommunaldirektør Camilla Nowak forklarer:

- Det er ingen hemmelighed, at der tidligere har været stor udskiftning i Fredericia på chef- og direktørniveau. Direktionen har her et ansvar for at sikre, at vi er organiseret, så der ingen tvivl er om habilitet i de politiske udvalg, både nu og i fremtiden. Der skal være klare linjer, derfor har jeg bedt om, at vi også får Ankestyrelsens vurdering bagudrettet fra en periode i Fredericia med uro og mange skift.

ka