Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Efter massiv kritik:
Forstander fjernes fra plejehjem ramt af dårlig pleje og omsorg

Plejehjemmet Kongsgården skal have ny forstander. Det sker blandt andet som konsekvens af skarp kritik fra pårørende. Ny leder er på plads.

AARHUS: De seneste dage har flere pårørende i skarpe vendinger kritiseret forholdene på plejehjemmet Kongsgården i Viby. Nu melder Aarhus Kommune ud, at forstanderen på stedet bliver flyttet til andre opgaver i Sundhed og Omsorg. Det skriver TV2 Østjylland.

- Pårørende er kommet med eksempler på dårlig pleje og omsorg, som jeg ikke kan acceptere, vi giver i Aarhus Kommune. Der er allerede sket mange forbedringer på Kongsgården, men i mine øjne er vi langt fra i mål. Der skal endnu mere tryk på kulturforandringen. Det er helt afgørende, at der bliver genskabt tillid til forholdene på plejehjemmet, siger Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, i en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune oplyser, at det nu er en mere erfaren leder, der skal overtage ledelsen af Kongsgården. Den nye leder er 52-årige Susanne E. Larsen, som har været leder i Aarhus Kommunes ældrepleje siden 2012. Inden det har hun arbejdet 16 år i københavnsområdet.

- Den nye forstanders første og vigtigste opgave bliver at gennemføre en kulturproces sammen med medarbejderne. Der må blandt medarbejderne ikke være nogen tvivl om, hvad der er takt og tone i god ældrepleje. Der skal også skabes et grundlag for et langt bedre samarbejde med de pårørende til beboerne, siger Kirstine Markvorsen, sundhed- og omsorgschef, i pressemeddelelsen.

Skal ændre kulturen på plejehjemmet

Den nye leder skal sikre videreførelse af en igangsat handleplan. Selvom der ifølge rådmand Jette Skive er sket mange gode tiltag på Kongsgården det seneste år, er det ikke nok.

- Beboertilfredsheden er steget, der er kommet bedre tilsynsrapporter, sygefraværet er faldet, og økonomien er i plus. Men det er jo ikke nok, og det kan ikke gå hurtigt nok med at få ændret på kulturen. Der skal ikke sås tvivl om den pleje og omsorg, ældre, svage borgere kan få på plejehjemmene i Aarhus. Derfor er jeg tilfreds med, at vi udpeger en ny, erfaren forstander, der skal føre plejehjemmet i mål, siger Jette Skive.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) har også kommenteret sagen i sin ugentlige såkaldte 'søndagsrefleksion' på Facebook. 'Der er sket svigt', siger han blandt andet, men udtrykker også tiltro til at 'få genoprettet tilliden til vores ældrepleje i Aarhus'.

jeg

Borgmesterens søndagsrefleksion varer næsten 14 minutter, hvoraf afsnittet om Kongsgården fylder godt et minut. Videoklippet herunder begynder på det sted hvor omtalen af Kongsgården forekommer.