Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pårørende politianmelder plejehjem efter TV2-optagelser

Politiet skal nu tage stilling til endnu en anmeldelse i sag om skjulte optagelser på plejehjem i Aarhus.

AARHUS: Ovenpå den overvågningssag, hvor TV2 optog skjulte optagelser på et plejehjem i Aarhus Kommune, kommer der nu en ny politianmeldelse. De pårørende til 90-årig beboer på plejehjemmet Kongsgården har nu anmeldt plejehjemmet til politiet for omsorgssvigt og ulovlige magtanvendelser, skriver Århus Stiftstidende

Dermed skal Østjyllands Politi nu både tage stilling til den nye anmeldelse, men også Aarhus Kommunes anmeldelse af, at TV2 havde krænket privatlivets fred med skjulte optagelser. Politiet havde i første omgang valgt ikke at gå videre med kommunens anmeldelse, men 'nye oplysninger' fik politiet til at genåbne sagen.

Ifølge den nye anmeldelse skulle de pårørende gentagne gange have henvendt sig til plejehjemmet og kommunen for at få forbedret forholdene. Forvaltningen har ifølge avisen holdt 13 tjenstlige samtaler med medarbejderne, men sagen har ikke fået konsekvenser for ledelsen. 

Det kræver flere politikere i byrådet nu, at der skal tages stilling til. Sundheds- og omsorgsrådsmand Jette Skive (DF) fortæller at man er i gang med at undersøge, om der har været et 'omsorgs- og plejesvigt' i sagen.

- Både jeg og forvaltningen har set tv-udsendelsen optaget med skjult kamera, og der er i øjeblikket en undersøgelse i gang. Så sagen er personalemæssigt ikke afsluttet endnu, siger hun til Århus Stiftstidende. 

jeg