HORSENS: - Det er meget forståeligt, at bekymrede forældre skælder deres teenager ud, hvis han/hun ikke kommer hjem til tiden, roder og larmer og i den mere alvorlige ende begynder at tage stoffer eller forsøger selvmord. Men skældud og løftede pegefingre er ikke løsningen, fortæller familiebehandlerne Lone Høgh og Helle Davidsen,
På kurset har vi trænet forældrene i at lytte og tage udgangspunkt i deres børn frem for at tage udgangspunkt i, hvordan de gerne selv vil have verden til at se ud.
Og metoden er effektiv, mener forældrene.
- På kurset har jeg lært at undgå mudderkastning. Det vil sige, at jeg lytter til mit barn i stedet for hele tiden at komme med løsningsforslag og dermed risikere en konflikt. Og så roser jeg rigtig meget, fortæller Kim, der også har fået en aha-oplevelse på kurset ved at høre den fysiske forklaring på, hvorfor teenagere opfører sig, som de gør.
Forældrekurserne indeholder foruden teoretisk viden om teenageres hjerner også oplæg og diskussioner om de konflikter, der kan opstå og hvordan, man undgår dem.
Kurset, der strækker sig over ca. et halvt år, tilbydes forældre med særlige behov.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.