Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

For et stærkt og tydeligt engagement

Skoleleder på Ejerslykkeskolen i Odense, Birgitte Sonsby, har fået COK's Kommunale Lederpris i kategorien årets bedste institutionsleder
11. NOV 2011 6.11

ODENSE: Baggrunden for at 59-årige Birgitte Sonsby får prisen, er især den vellykkede fusion, som hun i 2011 gennemførte mellem de to Odense-skoler Ejbyskolen og Kragsbjergskolen, oplyser Odense Kommune.

Ved fusionen fik skolerne et nyt, fælles navn - Ejerslykkeskolen. Den karakteriseres som en helstøbt skole, hvor både nye medarbejdere og elever føler sig velkomne. Birgitte Sonsby er en god sparringspartner og en ægte leder, der forstår at anskueliggøre kravene til personalet samtidig med, at hun har tillid til, at kravene bliver fulgt op, lød det bl.a. i motiveringen fra Center for offentlig Kompetenceudvikling (COK), der også fremhæver Birgittes evne til at samarbejde og udvise tillid og engagement:

- Birgitte Sonsbys engagement i lederrollen er stærk og tydelig for alle. Det viser sig blandt andet ved, at hun i dagligdagen er skoleleder for både lærere, elever og forældre. Sådan sagde Christian Nissen, forfatter og tidligere generaldirektør i DR og formand for COKs Advisory Board.

Skoleledelse på dagsordenen
Birgitte Sonsby var overvældet over anerkendelsen:

- Det er jo ikke så tit at skoleledere bliver fremhævet og anerkendt på den måde, så det er jeg utrolig glad for! Jeg synes, at det er så stort, at vi har fået sat god skoleledelse på dagsordenen og at vi er lykkedes med vores fusionsprojekt, så jeg er fantastisk stolt over at vi nu tager en pris med hjem til Odense, siger Birgitte Sonsby.

Stoltheden deles af Birgittes nærmeste leder, Poul Anthoniussen, skolechef i Odense Kommune:

- Jeg er meget stolt, både på vegne af Birgitte Sonsby, Skoleafdelingen og Odense Kommune. Nogle af de kvaliteter, der bliver fremhævet ved Birgitte er hendes engagement og evne til at have gennemført en skolefusion, hvor hun tog hensyn til både medarbejdere, elever og forældre. Det var vigtigt for Birgitte, at processen var hurtig, grundig og tryg i en tid fuld af forandringer. Det glæder mig meget, at vi har en så kompetent leder, der forstår at møde både medarbejdere og brugere, så alle parter føler sig trygge og tilfredse.

Udover sin lederstilling på Ejerslykkeskolen er Birgitte Sonsby formand for Skolelederne i Odense. Også her har hun gjort en forskel, da hun gennem det sidste år har forvandlet foreningen fra en traditionel fagforening til en faglig sparringpartner, der søger indflydelse i samarbejde med kommunens skoleafdeling.

Om Den Kommunale Lederpris
Prisen er indstiftet af COK - Center for offentlig Kompetenceudvikling og Kommunaldirektørforeningen i samarbejde med en række faglige organisationer med det formål at skabe synlighed omkring god kommunal ledelse, og det er anden gang at prisen uddeles.

Hele 354 kommunale ledere har været indstillet og ni blev nominerede i de tre kategorier.

Jørgen Niemann, sektionsleder i Randers, fik prisen for bedste kommunale fagchef og Bo Rasmussen, kommunaldirektør i Albertslund, blev kåret til årets kommunale topleder.