Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

- Fantastisk at arbejde i det offentlige

Kommunaldirektør Bo Rasmussen fra Albertslund er Årets Kommunale Topleder
11. NOV 2011 6.18

ALBERTSLUND: Det startede med 354 indstillede ledere i tre kategorier til Den Kommunale Lederpris 2011. Kommunaldirektør Bo Rasmussen var en af vinderne; han vandt prisen som 'årets kommunale topchef', oplyser Albertslund Kommune.

- Jeg er utrolig glad for prisen. I mine øjne er det fantastisk at arbejde i det offentlige; fordi det handler om udviklingen af samfundet. Og det er fantastisk at arbejde i Albertslund Kommune; fordi det er et fælles projekt. Det er i feltet mellem politikere, medarbejdere og borgere, at vi skaber velfærden; finder løsningerne for det gode liv. Derfor er offentlig ledelse så interessant og vigtigt, udtaler Bo Rasmussen.

Årets tema for Den Kommunale Lederpris var håndtering af velfærdsklemmen. Bo Rasmussen fremhæver Albertslund Kommunes prioritering af lederuddannelse som en styrke, når man som kommune og samfund er under pres på velfærden, i 'velfærdsklemme'. Han siger:

- I Albertslund har vi i mange år satset på kompetenceudvikling af ledere, og det er afgørende for, at vores ledere er klædt på til de nuværende udfordringer, hvor der er pres på velfærden. Det er en styrke og nogle kompetencer, som jeg som topleder nyder godt af.

Juryen om valget
- Bo Rasmussens vision er at gøre Albertslund Kommune til en god by at bo og arbejde i. Det har han gjort til et fælles projekt med konkret indhold for både direktion, ledere og medarbejdere og gennem inddragelse af byens borgere, lyder det fra Christian Nissen, forfatter og tidligere generaldirektør i DR og formand for COKs Advisory Board, der har kåret de tre vindere.

Prisen som årets bedste kommunale fagchef/afdelingsleder gik til Jørgen Niemann, sektionsleder i Randers Kommune.

Prisen som årets kommunale institutionsleder gik til Birgitte Sonsby, skoleleder på Ejerslykkeskolen i Odense Kommune.

Bag Den Kommunale Lederpris er et konsortium bestående af IDA, DJØF, TL, HK Kommunal, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, SL, DSR, FOA, Skolelederne, de kommunale chefforeninger - og COK, der er initiativtager til prisen.