Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Arkitekten bag tre sammenlagte selskaber

Jørgen Niemann, chef for affaldskontoret i Randers, er netop kåret til årets kommunale fagchef i Danmark

RANDERS: Jørgen Niemann - chef for kommunens affaldskontor og affaldsterminal - har været hovedarkitekten bag, at tre forskellige affaldsselskaber blev lagt sammen med flot resultat i forbindelse med en af landets mest komplicerede kommunesammenlægninger.

Sådan lyder en af begrundelserne for at indstille ham til den landsdækkende lederpris, som han torsdag aften vandt. Prisen er på 50.000 kr.

Socialt engageret leder
Jørgen Niemann fremhæves af en medarbejder for at være en meget socialt engageret leder, der er i stand til at få de forskellige faggrupper inden for affaldsområdet - lige fra 3Fere til ACere - til at arbejde godt sammen. Niemann er også den, der altid drager ud til nye medarbejdere på affaldsterminalen og hilser dem velkommen, også folk, der er på en social ordning og kun er der i kortere tid.

Topledelsen i Randers Kommune peger på, at Niemann er meget dygtig til at kommunikere klart med borgerne. Affaldshjemmesiden giver således mulighed for let at komme i kontakt med affaldskontoret - dels via en direkte affaldstelefon, dels via nettet.

Dygtige ledere lykkes
COK begrunder prisen sådan:
'Kommunerne er i en velfærdsklemme: Knappe ressourcer, voksende forventninger fra brugere og borgere og bureaukratiske krav om målinger og indberetninger gør det svært at være leder i den kommunale sektor. Men for den dygtige leder lykkes det alligevel på forunderlig vis at få enderne til at hænge sammen til glæde for borgerne. Det vil vi gerne synliggøre og belønne'.

Tegneseriestriben stammer fra en omfattende og underholdende begrundelse fra Niemanns medarbejdere - se nærmere og følg linket.