Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOLA: Giv børnene grænser for farlige naboer

Ligesom vores børn mangler grænser for, hvor mange børn der må være pr. ansat i vores daginstitutioner, så mangler de åbenlyst også grænser for hvor stor en fysisk afstand der skal være fra daginstitutionen og til såkaldte 'farlige virksomheder'

- Hovedprincippet må være, at både børn og forældre har en sikkerhed for at daginstitutionen ikke placeres i nærheden af farlige virksomheder, siger Dorthe Boe Danbjørg, bestyrelsesmedlem i FOLA og forælder til børn i Nyborg.

- Mine børns daginstitution ligger bekymrende tæt på Kommune Kemi og er en af de 49 daginstitutioner, der har farlige naboer.

- Ledelsen i mine børns institution har været meget opmærksom på beredskabet, hvis katastrofen skulle ske. Og det sætter vi selvfølgelig meget pris på. Men tilsyneladende mangler der generelt beredskabsplaner i de 49 institutioner, siger Dorthe Boe Danbjørg.

Det er paradoksalt, at der findes grænser for krumningen på agurken, grænser for bebyggelse fra skel, strandbyggelinje etc. men at vi ikke har en lovmæssig grænse for den fysiske afstand fra daginstitution - og for den sags skyld boliger - til farlige virksomheder, påpeger forældreoorganisationen.

- Det er ikke rimeligt, at den fysiske placering af fx en daginstitution er en ren kommunal beslutning og det virker meget lidt gennemtænkt, når daginstitutioner og boliger placeres så tæt på farlige virksomheder, som tilfældet er, siger Dorthe Boe Danbjørg.

Hun mener, at det for fremtiden må sikres, at placeringen sker længere væk fra de farlige virksomheder. Og for de eksisterende institutioner må det som minimum kræves, at kommuner og institutioner i fællesskab udarbejder deltaljerede evakueringsplaner.

mou