Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fødevareministeren fremlægger økologi-udspil

Og kommunerne kan godt forberede sig: Udspillet lægger blandt andet op til flere økologiske køkkener på plejehjem, børnehaver, sygehuse og kantiner

Mange flere ældre, børn og offentligt ansatte skal spise økologisk. I alt bliver der serveret cirka en halv million måltider dagligt fra offentlige køkkener, og størstedelen af dem skal ifølge fødevareminister Mette Gjerskovs (S) udspil 'En ny stærk økologipolitik' være økologiske.

- Økologi er en hjørnesten i den grønne omstilling, jeg ønsker for dansk landbrug. Økologien bidrager med en mere alsidig landbrugsdrift uden brug af sprøjtegift, med bedre natur og øget vækst. De senere år er det økologiske areal vokset for langsomt.

- Den tidligere regering mente, at markedet alene skulle drive udviklingen. Men jeg er som politiker ikke bange for at handle, og i regeringens finanslovsudspil afsætter vi penge til omlægning af offentlige køkkener, investeringer i økologi og en styrket eksportindsats, siger fødevareministeren i en pressemeddelelse.

Ifølge Landbrugsavisen, så har ministeren fået afsat 72 millioneer til de tre områder i den finanslov, der officielt fremlægges torsdag.

De mange nye offentlige økologiske måltider skal bidrage til, at en større del af dansk landbrug bliver drevet økologisk. Både ved at skabe en større efterspørgsel - samt ved at give flere danskere smag for økologi. Det nye udspil peger på indsatsområder og konkrete initiativer, der kan skabe vækst i økologien.

- Det økologiske område giver startskuddet til regeringens grønne omstilling. Det her udspil er samtidig udgangspunkt for en mere detaljeret Økologisk Handlingsplan 2020, som jeg vil fremlægge i foråret 2012. Regeringen ønsker en grøn omstilling over hele linjen. Og med en ny stærk økologipolitik er vi godt på vej mod et grønnere dansk landbrug, siger Mette Gjerskov.

I udarbejdelsen af den kommende Økologisk Handlingsplan 2020 vil ministeren i dialog med erhvervet og øvrige interessenter.