
Men en lønforhøjelse på fire procent vil føre til konflikt, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.
- Det bliver ikke et forlig, hvor FOA er med. Man kan tænke sig, at der kan komme en konflikt, hvor det kun er FOA, og man kan tænke sig en, hvor alle ansatte i kommuner og regioner siger, det her er ikke godt nok, siger Dennis Kristensen til Radioavisen.
Det er topforhandler for de statsansatte ved forårets overenskomstforhandlinger, Peter Waldorff, der nu forsøger at få de offentligt ansatte ned fra de lianer, de har svunget sig i, i forårets og sommerens løb godt hjulpet på vej af politikerne, med høje lønkrav.
- Jeg vil gerne sende et signal om, at vel skal vi have en gedigen lønstigning i den kommende overenskomstperiode. Men jeg har ingen forestillinger om, at det er noget, der ligger milevidt fra det, man har aftalt på det private område, siger Peter Waldorff til Radioavisen.
Peter Waldorff mener, at der er krav ved overenskomstforhandlingerne, der er vigtigere end løn.
Op mod 5.000 kroner til kvinderne
- Jeg repræsenterer grupper i staten, som stadig ikke synes, at de har en pensionsordning, der er tilstrækkeligt højt oppe i forhold til de bidrag, der bliver indbetalt. Så det er i hvert fald et afgørende område, siger Peter Waldorff.
Dennis Kristensen, formand for de offentligt ansatte i kommuner og regioner, vil ikke sætte procenttal på, for hvor meget han vil kræve ved forhandlingsbordet - men han melder blankt fra Peter Waldorffs forslag: Han vil ikke gå med til kun at stille sig tilfreds med lønstigninger på fire procent.
- Vi skal jo skaffe markant lønfremgang til alle ansatte, uanset hvilket område man arbejder på i den regionale og kommunale verden. Derudover skal vi have skaffet et ekstra løft til kvindefagene - der skal vi nå et mål på godt op mod 5.000 kroner over en treårig periode, understreger Dennis Kristensen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.