Det fremgår af en ny undersøgelse, foretaget af FOA.
Den 1. september 2009 fik offentlige ledere ret til at tage lederuddannelse på diplomniveau. En mulighed der blandt andet skal sikre kvalitet, kommunikation, udvikling og forandring i den offentlige sektor. Alligevel har 33 procent af landets kommuner ingen faste tilbud om lederuddannelse.
Et rystende højt tal, mener Jakob Bang, forbundssekretær i FOA - Fag og Arbejder:
- FOAs 5000 ledermedlemmer, er blandt velfærdssamfundets nøglepersoner. De er ansvarlig for den konkrete ældrepleje, børneomsorg, skolevedligeholdelse og rengøring - personer, der er helt afgørende for den kvalitet, borgerne oplever. Derfor er det så oplagt at satse på uddannelse og udvikling af netop den gruppe - og tilsvarende uforståeligt, at ikke alle kommuner for længst har taget fat på det.
Undersøgelsen viser også, at 60 procent af lederne ikke ved, at de har ret til en lederuddannelse.
I FOA skaber det ærgrelse, at så mange ledere ikke kender til deres ret til uddannelse, og Jakob Bang opfordrer kommunerne til i langt højere grad, at oplyse lederne om deres rettigheder.
Han mener, at det vil motivere flere til at tage en uddannelse, hvilket i sidste evne vil være til gavn for borgerne.
- FOA skal nok gøre sit for at sikre, at vores ledermedlemmer informeret om den adgang til uddannelse, vi aftalte ved trepartsaftalen i 2007. Men det er naturligvis lige så vigtigt, at kommuner og regioner informerer om retten til uddannelse, og at de ikke overser - men tværtimod dyrker - de ledergrupper, der har ansvaret for den direkte borgerservice.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.