Det mener forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.
De seks dommere i Østre Landsret idømte journalisterne Marike Jensen og Miki Mistrati 10 dagbøder af 500 kroner, en erstatning på 50.000 kroner til en beboer samt at betale sagens omkostninger for at tilsidesætte deres tavshedspligt.
De to journalister blev kun dømt i det ene af tre rejste forhold, fordi retten vurderede, at de to andre forhold var forældede. Anklagemyndigheden havde begået en simpel procedurefejl, bl.a. ved at rejse sigtelsen én dag for sent.
- Det er en skandale af dimensioner, at ellers højt uddannede mennesker i anklagemyndigheden ikke har lært at kikke i kalenderen. Det betyder, at de sager, hvor FOA på vegne af vore medlemmer ellers havde vundet sagen i byretten, så frifindes de to anklagede nu. Byrettens udmålte erstatningsbeløb til vore medlemmer kommer heller ikke til udbetaling. Smøleri og procedurefejl hos politi og anklagemyndighed betød også, at der aldrig blev rejst en sigtelse mod Danmarks Radio, der bragte de stærkt kritisable billeder med skjult kamera fra Fælledgården.
Civilt søgsmål?
Han oplyser, at FOA for tiden undersøger muligheden for at rejse et civilt søgsmål mod de to journalister.
Desværre får vi aldrig den rigtige dom i sagen om Fælledgården. Vi har fået sat en grænse for, hvor langt man kan gå i krænkelsen af privatlivets fred. Man kan altså ikke gå ind på en privat bopæl, og filme beboerens bare bagdel, som der ellers var ansvarlige chefer i Danmarks Radio, der sanktionerede.
Men hvad der skal ske med råbåndene og optagelserne af de ansatte - som stadig ligger hos produktionsselskab og DR - det får vi ikke afklaret på grund af anklagemyndighedens smøleri. Det er selvfølgelig ubehageligt for de ansatte, der har levet med denne sag i fem år, at vide, at selvom de vandt sagen i byretten, så ligger optagelserne af dem stadig hos fremmede personer.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.