Kommuner kan gå foran og vise vejen til klimavenlige løsninger. Det er budskabet, når kommuner fra hele verden mødes til The Copenhagen Climate Exchange.
På messen, der er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening, viser en gruppe på ti klimakommuner i Storkøbenhavn deres bedste ideer til at nedbringe CO2-udslippet lokalt:
- Halsnæs Kommune vil fortælle om Danmarks første klimabørnehave. Børnehaven er et godt eksempel på, hvordan man kan tænke visionært inden for byggeri, arkitektur, pædagogik og energi på samme tid. Lyngby-Tårbæk Kommune medbringer deres CO2-madpyramide, som viser hvor meget CO2, der bruges til at producere det, vi spiser. Høje Tåstrup og Ballerup fortæller om deres klimafamilie-projekter. Desuden vil vi fortælle om flyvende varmemestre, klimaprojekter i skolerne, LED-belysning og energirigtig byplanlægning, fortæller Mads Bo Andersen, der er klimakoordinator i Halsnæs Kommune.
Fra udlandet deltager blandt andet den amerikanske organisation Sierra Club, der står bag Cool Cities - den amerikanske pendant til de danske klimakommuner. På messen vil Kampagneleder Glen Brand fortælle om de over 900 amerikanske byer, der nu har forpligtet sig til at reducere deres CO2-udledning og hvilken effekt, der har haft:
- Ved at demonstrere at vedvarende energiløsninger er praktiske, betaler sig og er politisk populære, har Cool Cities sat standarden for, hvordan politikerne handler på nationalt niveau, fortæller Glen Brand.
Portugal deltager med byen Oieras. Byen er kendt for deres miljøindsats og har haft stor succes med at skabe bæredygtig udvikling og reducere CO2. I København vil de præsentere den plan, der første til succesen.
Den verdensomspændende organisation af bæredygtige byer ICLEI deltager med repræsentanter fra byer fra alle verdensdele, der har gjort noget særligt for at reducere klimaforandringerne lokalt.
Udover danske og udenlandske kommuner deltager en lang række organisationer, virksomheder og videnskabsfolk fra hele verden. Formålet med The Copenhagen Climate Exchange er at vise, at uanset hvad politikerne beslutter på COP15, er der meget, man kan gøre for at mindske klimaændringerne - som enkelt person, by, kommune, organisation og som virksomhed.
The Copenhagen Climate Exchange er en folkelig klimamesse, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Alle innovative virksomheder, byer og organisationer kan reservere en stand og udstille deres klimaløsninger.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.