Esbjerg-fokus giver pote:
Flere unge vælger en ungdomsuddannelse

Esbjergs fokus på at få unge til at vælge ungdomsuddannelser giver nu pote, og aldrig har så mange unge i kommunen været skrevet op.
25. MAJ 2021 15.46

ESBJERG: I tre år har Esbjerg haft et særligt fokus på at få flere unge til at vælge en ungdomsuddannelse, og det betaler sig nu. Både erhvervsuddannelserne og gymnasierne oplever stigning i tilgangen. Størst hos erhvervsskolerne, hvor 23,7 pct. af eleverne fra 9. og 10. klasse i 2021 er tilmeldt. Det er den højeste andel nogensinde, oplyser Esbjerg Kommune.

- Det er virkelig en udvikling, som vi kan være stolte over. Vi mangler i den grad faglært arbejdskraft, derfor er vi særligt glade for udviklingen på erhvervsuddannelsesområdet, siger Kurt Bjerrum (V), formand for Unge & Uddannelsesudvalget.

Kommunens folkeskoler har bl.a. arbejdet intensivt med læringsforløb for at få flere unge til at opnå de adgangsgivende krav til ungdomsuddannelserne. Det er lykkes, så andelen af elever med de adgangsgivende karakterer er steget med 4,9 procentpoint fra skoleåret 2017/2018 til skoleåret 2019/2020.

Det erhvervsrettede fokus er øget med blandt andet ansættelse af erhvervsplaymakere, der styrker samarbejdet mellem kommune, erhvervsliv og erhvervsuddannelsesinstitutionerne.

Der er også arbejdet på at hjælpe med omvalg i stedet for frafald. Det har gjort, at andelen af unge, der stadig er i gang med en ungdomsuddannelse ni måneder efter 9. klasse er steget med 4,3 procentpoint.

ibs