
Undersøgelsen bygger på spørgeskemainterviews med 1.753 førtidspensionister mellem 20 og 59 år. En fjerdedel af dem fortæller, at de ikke deltager i nogle aktiviteter i øjeblikket, men ønsker en mere aktiv tilværelse med faste interesser.
Deltagerne i undersøgelsen nævner frivilligt arbejde og kurser som eksempler på noget, de kunne tænke sig. Til gengæld er de mindre interesserede i internetbaserede aktiviteter og revalideringsforløb.
Forskerne bag undersøgelsen har også lavet syv uddybende interviews med førtidspensionister, der alle er aktive i hverdagen. De viser, at det hjælper at have nogen, der skubber på og følger en på vej. Professionelle kontaktpersoner kan derfor være en stor hjælp, når førtidspensionister skal tage skridtet og opsøge nye aktiviteter.
Angst ingen hindring
Der er både unge og gamle blandt de førtidspensionister, der gerne vil have mere social kontakt. Også de førtidspensionister, som er særligt udsatte, og fx lider af svær angst og depression, vil gerne engagere sig mere.
- Vores undersøgelse viser - måske overraskende - at også mange af de førtidspensionister, der har det svært i hverdagen, faktisk gerne vil i gang med nogle aktiviteter, hvis nogen hjælper dem lidt på vej, siger forsker Joannes Jacobsen, der står bag rapporten.
Foto: http://www.flickr.com/photos/genista/with/699082840/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.