
Noget tyder på, at det er blevet sværere at få førtidspension. Nye tal fra styrelsen viser i hvert fald, at der i 2010 var 9 pct. af ansøgerne, der fik afslag, mens det i 1. kvartal 2012 var 14 pct.
Landsforeningen for Førtidspensionister er bekymret over udviklingen, skriver dk-social.
- Det passer faktisk meget godt med det, jeg havde forudset, uden at jeg har sat procenter på. Lige så snart man begyndte at snakke om det med en førtidspensionsreform og hele debatten med de psykisk syge under 40 år, så begyndte kommunerne allerede at rette ind. Det er i hvert fald det, som jeg hører ude fra det ganske land, siger landsformand Carl-Erik Nielsen.
Afviser strammerkurs
Ifølge Ankestyrelsen skyldes stigningen hovedsageligt, at ansøgerne oftere end tidligere søger førtidspension på det foreliggende grundlag – det betyder, at kommunerne ikke iværksætter ekstra undersøgelser, men afgør sagen på baggrund af den dokumentation, der allerede er til stede.
I København steg andelen af afslag fra 17 til 50 pct. og i Odense fra 5 til 21 pct.
København oplever ikke en stigning i ansøgningerne på det foreliggende grundlag, men afviser samtidigt, at kommunen har strammet sin praksis.
Læs hele historien på dk-social
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.