Fem-seks gange om året tager et team fra firmaet Interception ud for fysisk at sikre et ungt menneske og fortælle banden, at "klienten" ikke længere er en del af det kriminelle miljø. Den unge bliver ført til et sommerhus for et par dage. Det sker i samarbejde med den unges familie.
- Vi sørger for, at alle bånd til miljøet bliver brudt. Det er ofte unge, der har været i berøring med de sociale myndigheder, men de er i et gråzoneområde, hvor politi og sociale myndigheder ikke har mulighed for at gå ind, fordi det ikke er strafbart at være medlem af en bande, siger Jacques Royal, der også er SSP-medarbejder i Høje Taastrup Kommune.
Avisen skriver, at der er op mod 500 kriminelle medlemmer af bander i Danmark, men at der er er mange flere potentielle nytilkommere.
- De sociale myndigheder er angste for banderne og har ikke tilstrækkelige kompetencer til at håndtere dem.
Derfor kommer vi ind som et team, der hiver de unge ud af den negative deroute, siger Jacques Royal.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.