Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Færre træer skal fældes ved testcenter i Thy

DTU Vindenergi har fundet frem til, at noget skov kan skånes, fordi det ikke vil genere de avancerede målinger, der skal laves ved vindmølle testcentret i Thy
16. JAN 2012 10.56

THISTED: Der bliver fældet lidt færre træer i Østerild, end det var forventet. I den detaljerede tilrettelæggelse af projektet, har DTU Vindenergi fundet frem til godt 21 ha af den fredsskov der ellers var dødsdømt, som ikke behøver blive fældet. Det oplyser Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

De 21 ha skov står umiddelbart øst og nord for mølletårnene, og det er nu vurderingen, at de ikke kommer til at genere de helt særlige vindforhold, som det nationale testcenter for vindmøller kan byde på. Dermed har Naturstyrelsen kunnet nedjustere kravet til fældninger i området fra 266 ha til 245 ha.

- I den politiske aftale bag det nationale testcenter for vindmøller fremgår det, at politikerne ville have os til at fælde så lidt skov, som muligt, når vi skabte plads til centeret. Det har vi selvfølgelig arbejdet målrettet efter. Vi har fået lov til at fælde op til 450 ha, men vi er nu landet på 245 ha, siger skovrider i Naturstyrelsen, Ditte Svendsen.

Den reducerede mængde af fældninger får betydning for mængden af skov, som skal rejses i erstatning. Hidtil har Naturstyrelsen arbejdet efter at skulle rejse 419 ha erstatningsskov, men med de reducerede fældninger i Thy bliver det mål nu reduceret til 393 ha.

Reduktionen i erstatningsskov på 26 ha fordeles sådan, at der skal rejses 4 ha mindre grundvandsbeskyttende statslig skov. Det er en reduktion fra 46 ha til 42 ha. Samtidig skal der gives støtte til 22 ha mindre skov sådan, at der i stedet for støtte til 273 ha privat skov nu gives støtte til 251 ha.

De 100 ha bynær skov ved Thisted, som indgår i aftalen om det nationale testcenter, bliver ikke berørt af reduktionen, oplyser altså naturstyrelsen.

mou