Færger bliver i havn og fly på jorden
Aarhus Havn holder også åbent for udenlandsk godstransport.
Foto: Thomas Illemann

Færger bliver i havn og fly på jorden

Både til vands og i luften har coronavirussets udbredelse store betydninger. Færre færger krydser bælterne, og krydstogtskibe bliver hjemme.
16. MAR 2020 13.30
TEMA: Corona

I løbet af weekenden er en lang række færgeoverfarter lukket helt eller delvist ned, og tendensen vil fortsætte hele ugen.

Stena Lines Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad-ruter er lukket for passagertrafik, men åbne for gods og transport, mens Frederikshavn-Oslo er helt lukket, og færgen på ruten, Stena Saga, bliver i Oslo indtil videre.

På Bornholmslinjens hjemmeside bliver man lige nu mødt af grøn skærm, der angiver, at driftstatus er normal, og at man sejler planmæssigt i Danmark. Ruten til Sassnitz i Tyskland er dog indstillet for nu.

Fra i morgen er det anderledes på Molslinjens Aarhus-Odden-overfart. Her vil der bare være én færge, Express 4, på ruten, da coronavirusset med ét har fjernet størstedelen af passagererne på ruten. 

- Vi ser os forpligtede til at holde vores rute i gang, så Danmarks trods den alvorlige situation stadig kan hænge sammen. Men det er klart, at lige nu er det kun de mest nødvendige rejser, som foretages, og det kan vi godt klare med en enkelt færge, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Aarhus Havn holder åbent
Danmarks største erhvervshavn i Aarhus holder fortsat fuldt åben - også for udenlandsk gods. Havnen har nemlig en vigtig placering for forsyningskæden, lyder det.

- Udenlandske skibe kan fortsat anløbe, idet godstransport ikke er omfattet af de lukkede grænser. Som erhvervshavn er vi en afgørende del af forsyningskæden, og det er nødvendigt, at vi holder havnen åben i størst muligt omfang. Det betyder, at vi tilstræber at opretholde normal drift, men der kan selvfølgelig opstå situationer, hvor vi er lidt længere tid om at respondere på et kundeønske end normalt, siger kundechef Nicolai Krøyer.

Til gengæld betyder grænselukningen, at en række krydstogtskibe ikke vil anløbe Aarhus, og Nicolai Krøyer vurderer, at det bliver gældende i en længere periode, da flere af rederierne allerede har aflyst sine aktiviteter i op til to måneder.

Billund lukker ned
Ifølge TV Syd gør Billund klar til at lukke mere eller mindre ned i denne uge. De lukkede grænser betyder et meget begrænset antal flyafgange, og reelt vil der kun være arbejde at lave for omkring 150 medarbejdere mod normalt 3.500.  

I Aarhus ligner situationen den samme, hvor lufthavnen er tæt på at lukke ned. Der er dog fortsat fly til København.

- Det er voldsomt det her, og vi bløder. Det er det værste, der er sket i lufthavnens historie, siger direktøren, Peer H. Kristensen til Århus Stiftstidende.

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev