Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Faaborg-Midtfyn blev Danmarks Friluftskommune 2011

Dermed vinder kommunen Friluftsrådets årlige kommunepris og præmien på 250.000 kr.
1. SEP 2011 9.18

FAABORG-MIDTFYN: Pengene skal bruges til at virkeliggøre kommunens friluftsstrategi og planerne om at give borgerne bedre muligheder for at komme ud i den naturskønne kommune.

Konkurrencen Danmarks Friluftskommune satte i år fokus på kommunernes arbejde for at forbedre borgernes adgangsmuligheder. Juryen lagde vægt på, at Faaborg-Midtfyn Kommune har gennemført en omfattende indsats for at sikre borgernes adgang til naturen og landskabet i kommunen. Juryens begrundelse lød:

'Faaborg-Midtfyn Kommune har på forbilledlig vis arbejdet for at sikre og forbedre borgernes adgang til natur og landskaber, og vi er meget imponeret over omfanget af kommunens indsats. Kommunen har både gennemført nye stiprojekter og andre fysiske tiltag samt en politisk indsats for at sikre de eksisterende adgangsforhold.

Vi fornemmer, at kommunens indsats har forbedret adgangsforholdene for mange brugergrupper både til vands og til lands. Kommunen har vedtaget en friluftsstrategi, hvori et af temaerne er adgang til landskab, skov, kyst og øhavet. Vi glæder os over at se, at kommunen, med mange nye projekter i støbeskeen, forsat vil arbejde målrettet for at realisere friluftsstrategien.'

Faaborg-Midtfyn Kommune har modtaget nyheden med glæde og stolthed:

- Vi er rigtig glade for prisen og for at kunne kalde os Danmarks Friluftskommune det næste år. Prisen vil være med til at synliggøre de mange gode friluftsprojekter, det er lykkedes at gennemføre eller sætte i gang i de senere år, som del af vores samlede udviklingsstrategi. Kommunen har enestående natur og landskabsværdier, som er et vigtigt aktiv for os og vi satser i disse år meget på gode frilufts- og fritidsmuligheder som led i at fastholde og tiltrække nye borgere og turister til kommunen, siger borgmester Hans Jørgensen (S).

Han glæder sig særligt over indvielsen af 16 km natursti på en nedlagt bane og en række bynære stirundture, der er ved at blive lavet:

- I de næste par år vil vi gerne øge indsatsen for adgangen til kysten, så det bliver nok her prisen på de 250.000 kr. skal bruges.

 

Faaborg-Midtfyn vandt prisen i konkurrence med 14 andre kommuner. Blandt de 14 kommuner, der var med i årets konkurrence, udtog juryen fem til finalen: Faaborg-Midtfyn, Silkeborg, Herning, Lemvig og Middelfart.

mou