Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Også Tønder på sidelinjen:
Esbjerg og Fanø vil gå alene om turismen

Tønder kom for sent til at være med i sydvestjysk destinationssamarbejde. Vejen ønsker at stå alene.
12. AUG 2020 12.07

FANØ / ESBJERG / TØNDER: Destinationssamarbejdet i turismeindsatsen mellem Esbjerg, Fanø og Tønder ser ud til ikke at holde. Turistforeningerne i Esbjerg og Fanø kommuner har meddelt, at de indleder samarbejdet alene, oplyser JydskeVestkysten.

Fanø-borgmester Sofie Valbjørn (ALT), er formand for forberedelsesudvalget og begrunder beslutningen med, at Rømø-Tønder Turistforening, RTT, var meget optaget af at kunne fortsætte, som det er i dag. Og at foreningen ikke har reageret inden for en aftalt frist.

Martin Iversen, der er formand for RTT - og iøvrigt nyvalgt borgmesterkandidat for Venstre i Tønder, medgiver, at man fra Tønders side krævede, at RTT skulle fortsætte med sin egen lokale bestyrelse, men stiller sig iøvrigt uforstående overfor beslutningen. Han angiver corona som årsag til, at fristen ikke blev nået.

Det har tidligere været på tapetet i Tønder at gå sammen med de tre øvrige sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg og Haderslev, der i forvejen er gået sammen i Destination Sønderjylland. 

Vejen står alene

En mulighed er også at stå alene - hvilket i denne tid overvejes af Vejen Kommune, der ligesom Fredericia er blevet ladt alene tilbage på perronen, efter at Billund, Vejle og Kolding i sidste uge meldte ud, at de ville danne et destinationssamarbejde alene.

Vejen-borgmester Egon Fræhr (V) siger til DK Nyt, at kommunen ikke ønskede at være med for nærværende:

-  Om det på et senere tidspunkt ændrer sig, får vi se. For os har det været svært at se en balance mellem de lovgivne betingelser for destinationsselskaber, størrelsen af turismeerhvervet i Vejen og økonomi.

Fredericia beslutter sig for sin turisme-fremtid under budgetforhandlingerne. 

ka