Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Billund, Vejle og Kolding skiller sig nu ud i turismelandskabet

Vejen, Fredericia og Middelfart skulle i første omgang ellers også være med i Destination Trekanten, men Billund, Vejle og Kolding vil nu danne deres eget destinationsselskab.
5. AUG 2020 12.15

BILLUND / KOLDING / VEJLE: Først regnede VisitDenmark med, at hele seks kommuner ville gå sammen i en Destination Trekanten i den nye turismestruktur, der skal være konsolideret i løbet af året. Så blev det fem, da Middelfart i april søgte mod Destination Fyn, der samler de øvrige fynske kommuner.

Men nu kommer en fælles melding fra Billund, Kolding og Vejle kommuner, der arbejder på at etablere et fælles destinationssamarbejde inden for turisme. Dermed kobler de to kommuner af: Vejen og Fredericia. 
 
I aftalen om rammerne for den kommunale turismefremme mellem KL og Erhvervsministeriet fremgår det, at den kommunale turismefremmeindsats skal konsolideres i 15 - 25 destinationsselskaber inden udgangen af 2020. 

Legoland-samarbejde

Byrådene i de tre kommuner vil i løbet af august beslutte, om de ønsker at indgå i en fælles destination, og besluttes det, vil det gøre destinationen til den 7. største destination i Danmark målt på overnatninger, hvis de kommende destinationsselskaber etableres, som det forventes på nuværende tidspunkt.

Billund, Kolding og Vejle kommuner har et mangeårigt samarbejde omkring børnefamilieturisme i regi af Legoland Billund Resort. Det er erfaringerne herfra, der nu skal bruges til også at omfatte erhvervs- og mødeturisme samt kyst- og naturturisme.

Der er stadig mulighed for, at samarbejdet kan udvides med flere kommuner, der deler de samme ambitioner og fokus.