Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skagen og Aalborg bliver fyrtårne i turismesamarbejde

De to stærke indsatsområder i Destination Nord bliver dels storby-, erhvervs- og mødeturisme, dels krydstogt-, kyst- og naturturisme.
9. MAJ 2020 10.08

Brønderslev, Frederikshavn, Aalborg og senest Læsø kommuner kommer i Destination Nord til at få Danmarks 3. største turismeomsætning efter København og Aarhus.

Og Skagen og Aalborg vil blive fyrtårne, lyder det fra det nordøstjyske samarbejde. 

De fire kommuner havde i 2019 2,7 millioner overnatninger fordelt på hoteller, lejede feriehuse, campingpladser, lystbådehavne, vandrehjem og feriecentre. Det var en fremgang på 86.000 overnatninger sammenlignet med 2018.

Destination Nord kommer ifølge borgmester i Frederikshavn Birgit Hansen (S) til at være en stærk akse mellem Aalborg i syd og Skagen i nord og det mellemliggende og sammenhængende ø- og østkystprodukt. De to stærke indsatsområder bliver dels storby-, erhvervs- og mødeturisme og dels krydstogt-, kyst- og naturturisme.

Fire fysiske repræsentationer

Destination Nord er desuden en del af den nationale kampagne 'Genstart dansk turisme', som er et samarbejde mellem VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme, Danske Storbyturisme og Danske Destinationer om at kickstarte turismen i Danmark og få flere danskere til at holde ferie i hjemlandet.

Det øverste organ i Destination Nord bliver en bestyrelse på ni personer. Medlemmerne af bestyrelsen bliver de fire borgmestre, fire repræsentanter fra erhvervslivet fordelt på de fire kommuner samt en professionel bestyrelsesformand. 

Det er desuden planen, at Destination Nord skal være fysisk repræsenteret i både Brønderslev, Frederikshavn, Læsø og Aalborg. Det samlede budget for Destination Nord bliver på 16,4 mio. kr. i 2021.

ka