DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Enighed i Favrskov om budget uden mere skat

Tab på udligningsreformen vendt til forbedret kommunal økonomi.
3. SEP 2020 12.17
TEMA: Budget 2021

FAVRSKOV: Alle 25 medlemmer af Favrskov Byråd står bag budgetaftalen for 2021, som trods et nominelt minus på 20 mio. kr. som følge af udligningsreformen ender med en økonomi, der er forbedret med 12,5 mio. kr. årligt.

Minusset, der blev til et plus, skyldes dels, at der på forhånd var taget højde for nogle af de negative ændringer og ikke for de positive, og alt i alt har det givet plads til at udvide driften med i alt 18 mio. kr. i 2021 fordelt på 29 mio. kr. til udvidelser og besparelser andre steder for 11 mio. kr.

På grund af den nominelle minuseffekt af udligningsreformen var Favrskov blandt de kommuner, der kunne søge om lov til at sætte skatten op. I givet fald ville det ifølge Indenrigsministeriet have givet kommunen ni mio. kr., men Favrskov afstod fra at ansøge, og de ni mio. kr. er i stedet røget i en pulje, hvorfra andre kommuner kan få bevilget skatteforhøjelser.

Bag budgetaftalen står Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF. Budgettet første- og andenbehandles i Favrskov Byråd henholdsvis 8. september og 6. oktober.

 

Se budgetaftalen.