Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Energi-drama endte i forlig

Regeringen, Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti har indgået aftale om energipolitikken frem til 2020
22. MAR 2012 14.46

FOLKETINGET: Dramaet om dansk energipoliti er slut. Regeringen har indgået en aftale om energipolitikken frem til 2020.

Bag aftalen står Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, der er blevet enige med klima- og energiminister, Martin Lidegaard (R), om fordelingen af afgifter, tilskud og investeringer for milliarder af kroner.

Det forventes, at også Enhedslisten tilslutter sig aftalen, når partiet har studeret den nærmere i løbet af eftermiddagen, oplyser partiets energiordfører, Per Clausen.

Igennem forhandlingerne har regeringen givet flere indrømmelser til Venstre og de Konservative.  

- Først og fremmest har vi været optaget af at begrænse den regning, regeringen ville sende til danskerne. Det ville blive dyrt for danske virksomheder, skabe usikkerhed om danske arbejdspladser og presse danskernes privatøkonomi. Vi har gjort regningen mere end 2 mia. kr. billigere, og det kommer både danskerne og de danske virksomheder til gavn. Alt i alt er den her aftale en sejr for danskerne, siger Venstres energiordfører, Lars Chr. Lilleholt.

Venstre sikrer desuden, at de danskere, som bor i områder, hvor der hverken er mulighed for fjernvarme eller naturgas, fortsat får mulighed for at have et oliefyr. 150.000 husejere var ellers i fare for at blive pålagt en regning på op mod 150.000 kr. til en alternativ energikilde, fordi regeringen ville forbyde oliefyrene. En regning, de nu slipper for.

- Regeringen kommer hele tiden med nye skatter og afgifter, og dette forslag var endnu et konkret eksempel på, hvordan regeringen konstant vil gøre det dyrere at være dansker. Og det er samtidig et konkret eksempel på, at Venstre arbejder benhårdt for at gøre regeringens regning til danskerne mindre, siger Lars Chr. Lilleholt.

cgt