Ældre Sagen anslår, på baggrund af en undersøgelse fra Danmarks Statistik, at rundt regnet 430.000 personer over 65 år aldrig har været på internettet. Som den vigtigste grund nævner halvdelen, at de fortrækker personlig kontakt, breve eller telefon.
For de 75-89-årige drejer det sig om 66 pct., der aldrig har været på nettet. De ældre er også blevet spurgt, hvad der kunne få dem til at begynde at bruge internettet, og her svarer 75 pct.: Slet ingenting.
Og Jakob Harder, chef i KL's Kontor for Digitalisering og Borgerbetjening, mener, at kommunerne kan gøre mere.
- Mange af de offentlige løsninger er for besværlige. Vi er ved at undersøge de kommunale selvbetjeningsløsninger og se dem med brugerøjne, og der er fx alt for mange steder, hvor der optræder ord, som ikke er almindelige - fagtermer eller det, man tidligere kaldte kancellisprog - og det er noget, vi kan gøre noget ved hurtigt, siger han til Politiken.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.