Eks-politiker skal i retten for ulovlig tvang - efter tre år

Det tidligere byråds-, folketings- og europaparlementsmedlem Jørn Dohrmann (DF) står mandag tiltalt for ulovlig tvang ved retten i Kolding.
1. MAR 2020 12.38

KOLDING: Efter næsten tre års ventetid kommer sagen mod det tidligere europarparlamentsmedlem, folketingsmedlem og byrådsmedlem Jørn Dohrmann (DF) omsider for retten.

Mandag sidder han på anklagebænken i Retten i Kolding, hvor han er tiltalt for blandt andet ulovlig tvang og tyveri mod en tv-fotograf i april 2017. Ifølge anklageskriftet tiltvang Jørn Dohrmann sig kameraet ved at rykke det væk fra fotografen og tage det med ind på sin bopæl i Vamdrup. Undervejs gik kameraet, der har en værdi af mindst 70.000 kr., desuden i stykker. Det skriver JydskeVestkysten.

Jørn Dohrmann, der risikerer bødestraf i sagen, ønsker ikke at kommentere sagen over for avisen forud for mandagens retsmøde. Han har dog tidligere udtalt sig til Jysk Fynske Medier, hvor han afviste enhver anklage i forbindelse med episoden, som ifølge Dohrmann foregik på privat grund.

'Jeg benægter ikke, at jeg tog kameraet fra ham, men jeg tog det bare forsigtigt fra stativet. Så vrider han det, så det falder til jorden. Når man går ind på privat grund, må man tage de konsekvenser, det giver', sagde han ved den lejlighed.

Problemer med blyantspenge
Jørn Dohrmann har gennem næsten 20 år repræsenteret Dansk Folkeparti i politik i Kolding Byråd og i Folketinget fra 2001 til 2014 og senest i Europaparlamentet, hvortil han blev valgt samme år.

Han valgte i begyndelsen af 2019 ikke at genopstille til EP-valget med DF's opstillingsregler som begrundelse. Samtidig meddelte han, at han trådte helt ud af politik.

I sin tid som europaparlamentariker var Dohrmann involveret i sagen om uretmæssig brug af EU-midler, som i en periode satte partifællen Morten Messerschmidt i partiets skammekrog.

Jørn Dohrmann blev i en DR-dokumentar beskyldt for at have handlet i strid med partiets interne retningsregler og Europaparlamentets regler for afrapportering omkring brug af EU-midler, de såkaldt blyantspenge.

Det var i forbindelse med dokumentaren, at Jørn Dohrmann kom i karambolage med tv-fotografen fra DR på sin bopæl. Sagen er trukket ud på grund af Jørn Dohrmanns immunitet som medlem af Europaparlamentet.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev