Efter mange års rivalisering: Gribskov-S samler sig

Den forrige spidskandidat pegede på problematisk partistruktur, da han skred. Nu er de to socialdemokratiske partiforeninger i Gribskov på vej til at finde en måde at leve sammen på.
13. MAJ 2021 8.10

TEMA: KV21

GRIBSKOV: I Gribskov har der siden kommunesammenlægningen været to socialdemokratiske partiforeninger - en i øst og en i vest. Og tidligere spids og viceborgmester Bo Jul Nielsen pegede direkte på den - i hans øjne problematiske - struktur, da han i maj 2020 opgav både spidskandidatur og parti for at blive løsgænger. Siden er han blevet radikal spids.

Siden sammenlægningstiden har de to rivaliserende partiforeninger været orienteret mod henholdsvis Frederiksværk og mod Helsingør. Øst-bestyrelsen ønsker nu en afstemning om, hvorvidt der fremover kun skal være én partiforening, der dækker hele kommunen, og det modtages positivt i vest, skriver Netavisen Gribskov.

- Der har flere gange i de forløbne år været kulturelle forskelle mellem de to nuværende foreninger, som har givet anledning til konflikter. Samtidig håber vi, at partiforeningen i Vest vil medvirke positiv i processen. Vest har tidligere udtrykt ønske om sammenlægning af foreningerne, lyder det fra øst-formand Peter Kay Mortensen.

Ikke i stue sammen

De nye toner lyder efter, Peter Kay Mortensen er blevet formand i Øst, hvor den tidligere formand Carsten Eriksson ifølge sn.dk før har sagt, at den anden partiforening ikke ville samarbejde, samt at den dårlige stemning bundede i, at der er "personer, som har svært ved at være i stue sammen".

- Vi er jublende glade og har respekt for, at de nu i Øst tager medlemmerne i ed. Det er det her, der skulle til for at løsne op for de irriterende udfordringer, vi har haft med hinanden. Det løsner op for den retorik, vi har haft over for hinanden, og så snart, de har haft drøftelsen med medlemmerne på generalforsamlingen, er vi klar, siger formand for Vest, Morten Dahlberg, der også er KV21-kandidat.

Hvis medlemmerne bakker op, vil den nye partiforening kunne stiftes i marts 2022. Nuværende S-spids Pia Foght kalder det en "knusende god idé, for at der er to lejre gør, at tingene er lidt anderedes at navigere rundt i".

Siden kommunesammenlægningen har der aldrig været S-borgmester.