Efter alvorlig kritik: Socialtilsyn lukker bosted i Gilleleje

KORT NYT3. JUN 2021 8.47

GRIBSKOV: Det private bosted for voksne med autisme Breine-Åsen, der ligger i Gilleleje i Nordsjælland, mister sin tilladelse til at drive botilbud. Det sker, efter at Socialtilsyn Hovedstaden har givet botilbuddet en række alvorlige påbud, som tilbuddet ikke har formået at rette op på. Nu har Socialtilsynet så mistet tålmodigheden. Det skriver konstitueret tilsynschef Kristina Vang Jensen i en mail til Radio4.

"Den samlede kvalitet af tilbuddet er ikke høj nok. Vi har givet bestyrelsen og skiftende ledere mange muligheder for at vise, at de kan drive et botilbud af høj nok kvalitet for borgerne, men nu er vores tålmodighed opbrugt, og vi vurderer desværre, at det ikke vil lykkes. Socialtilsyn Hovedstaden kan ikke længere stå inde for den faglige kvalitet i forhold til målgruppens behov, og vi vurderer, at opholdstaksten på over 150.000 kr. om måneden ikke kan forsvares."

Breine-Åsen står til at skulle lukke 30. juli, og ifølge Lars Uggerhøj, professor i socialt arbejde ved Aalborg Universitet, understreger overfor Radio4, at det er en meget alvorlig sag, når myndighederne lukker et bosted, og at "de mennesker, der faktisk skulle passes på, ikke er blevet taget tilstrækkelig hånd om. Bostedet har ikke taget sit ansvar alvorligt nok," siger han til Radio4.

ibs