Svendborg, Ringsted og Nordfyns Kommuner er alle inden for de seneste fem år ophørt med at indsamle bioaffald, viser en ny spørgeskemaundersøgelse fra Videnscenter for affald.
Undersøgelsen, gennemført for Slagelse Kommune, har til formål at sammenligne systemerne for indsamling af dagrenovation i 20 kommuner. Svendborg droppede indsamlingen på baggrund af erfaringer fra kommuner, de skulle sammenlægges med. Her var især mængden af grønt husholdningsaffald faldet gennem en årrække. Borgerne komposterede hjemme.
Ringsted stoppede indsamlingen, da ordningen med at vælge mellem hjemmekompostering eller få afhentet bioaffaldet, fik flertallet af borgere til at vælge egen kompostbunke. Nordfyns Kommune stoppede indsamlingen af organisk affald, da det ikke var sorteret godt nok, og modtageren af affaldet derfor opsagde kontrakten med kommunen.
Undersøgelsen er gennemført for en såkaldt gennemsnits husstand: En ordning for et enfamilieshus med have, svarende til en ordning med en 140 liters beholder eller en 110 liters sæk, der tømmes ugentligt. I alt fire af de spurgte kommuner har todelt indsamling: Kalundborg, Holbæk, Slagelse og Vejle. I de fire kommuner er der en spredning på cirka 600 kroner i affaldsgebyret, når det forsøges at ensarte ordningerne, så spandene hentes ved boligen.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.