
Kalundborg Kommunalbestyrelse har godkendt, at Kalundborg Kommune ændrer i prioriteringen af ansøgninger på byggesager. Fremover bliver 'Den gode byggesag' prioriteret først.
- Ofte kan ansøgere ikke forstå, at deres fuldt oplyste byggesag ikke kan fremmes – nu ændrer vi prioriteringen for at yde en bedre service for de ansøgere, som har en gennemarbejdet og fuldt oplyst byggeansøgning, siger borgmester Martin Damm (V).
Fremover kan borgeren notere, at sagen skal behandles efter hurtigsagsbehandlingsreglerne. Herefter vil der maks. gå 10 arbejdsdage inden der foreligger en tilladelse. Falder ansøgningen ikke indenfor kriterierne for 'Den gode byggesag' bliver der givet et afslag på hurtig-sagsbehandling inden 10 arbejdsdage, og så må man søge normalt.
Sagsgang for 'Den gode byggesag' i Kalundborg Kommune
1. Ansøger sender ansøgningen med nødvendige bilag til kommunen med oplysning om, at ansøger har en byggeansøgning der ønskes behandlet efter de retningslinjer der angives på kommunens hjemmeside for hurtig-byggesagsbehandling.
2. Byggesagen oprettes og fordeles straks i byggesagsafdelingen.
3. Sagsbehandler gennemgår sagsmaterialet (screener sagen) med henblik på at konstatere om det opfylder kravene i henhold til den standard som er fastsat i en af kommunen udarbejdet checkliste og kommunens øvrige kvalitetskrav til blandt andet tegninger. Checkliste og kvalitetskrav fremgår af kommunens hjemmeside.
4. Er sagen fuldt oplyst behandles sagen færdig til byggetilladelse, øvrig sagsbehandling vedr. BBR, diverse registreringer og arkivering, normalt indenfor 7 til 10 arbejdsdage.
5. Byggetilladelse sendes.
6. Er sagsmaterialet ikke fuldt oplysende, afvises sagen til ikke at kunne behandles til 'hurtig-byggesagsbehandling', og ansøger får med mail besked om, hvorfor sagen er afvist til hurtigbyggesagsbehandling.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.