Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Dagtilbud jagter legater

Knapt hver fjerde dagtilbud har søgt legater eller sponsorater, og yderligere en femtedel overvejer at gøre det
29. MAR 2012 7.05

Cykler, træer og kurser. Det er blot nogle af de ting, som dagplejere og daginstitutioner har søgt om penge til via fonde, legater eller sponsorater.
Knapt en femtedel af FOAs medlemmer i dagplejen og i daginstitutioner melder om, at de eller deres leder allerede har søgt om penge, mens yderligere en femtedel af dem, der ikke har søgt, overvejer at gøre det.

Det viser en ny undersøgelse, som FOA har lavet.Og resultaterne bekymrer.

- Jeg kan godt forstå, at den enkelte institution eller dagplejeleder begynder at lede efter penge på nye måder. For de fleste steder er de kommunale kasser smækket i, siger sektorformand Jakob Sølvhøj.

Men han bryder sig ikke om, at dagplejere og daginstitutioner må ty til private fonde og sponsorater for at kunne få budgetterne til at hænge sammen.

- Kvaliteten af børnepasningen skal ikke afhænge af eksterne bidrag fra fonde, siger han

Dagplejernes og daginstitutionernes søgeiver efter fonds- og legatpenge er forholdsvis ny. Det siger mere end halvdelen af de, der har søgt penge. Og det får FOA til at kæde behovet for de ekstra penge sammen med de store besparelser, som børneområdet har været igennem i kommunerne.

- Der er skåret og skåret i budgetterne for dagtilbuddene, og det betyder, at der mange steder ikke er penge til hverken efteruddannelse eller udvikling. Det får medarbejdere og ledere til at bruge timevis på fondsansøgninger, selvom både udstyr, efteruddannelse og udvikling bør være finansieret af kommunerne og ikke af private fonde,  siger Jakob Sølvhøj.

Undersøgelsen om dagtilbuds efterspørgsel af fondsmidler og sponsorater er foretaget blandt FOAs medlemmer i februar 2012.

krn