dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sket i ugen:
Bump på vejen for OK21, Fredericia og genåbning

SKET I UGEN Mens en genåbningsplan først lige er kommet på plads, kan fire vestegnskommuner allerede se sig lukket ned igen. Nogle kommuner kæmper med coronavirussen, mens der i Fredericia stadig er travlt med dårlige sager.
27. MAR 2021 9.00

OK21 var indtil denne uge forløbet påfaldende problemfrit, navnlig i sammenligning med OK18, men to fagforeninger i sundhedssektoren har smidt lidt grus i maskineriet. Først tog Yngre Læger og Overlægeforeningen Timeout for lægefusion efter strid om OK21-resultat, og mens lægefusionen ikke er truet af nogen tidsfrist, er udsigterne mere umiddelbart i forhandlingslokalerne efter at Sygeplejerskerne har stemt nej til OK21-resultatet.

Ugens nyheder på KV21-fronten gælder nyvalg og genvalg af spidser i en lang række  partier og lister, farveller til byrådspolitik fra prøvede politikere, og flere valgforbund - ofte nye konstallationer som når De Radikale røg ud af et rødt valgforbund i Esbjerg og ind i et grønt i Aalborg. Følg alle KV-21-nyhederne her.

Stevns får nu en fuldtallig direktion, efter at Ellen Hvidt Thelle er ansat pr. 1. maj. Og Venstre i Dragør har fundet afløseren for Eik Bidstrup på borgmesterposten. 

Det er kommet frem, at ansættelsen i Fredericia af tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe ifølge en ekspert ligner en ren skinproces, da kritiseret udvalg kun ville have én ansøger til samtale. Affæren i Fredericia har den seneste uge ført til, at endnu en chef er blevet sendt hjem, og at et erhvervsforum i Fredericia er blevet sprængt. Det kalder på mere kontrol af kommunerne, lyder det fra flere sider. 

Tidligere på ugen indgik Folketinget en genåbningsaftale, der vil ske i flere faser, men hvor de fleste børn og unge skal i skole hver anden uge efter påske. I Ishøj, Høje-Taastrup, Brøndby og Vallensbæk er skoler og fritidsordninger dog allerede lukket igen, inden genåbningen for alvor er igang - yderligere 23 kommuner er på bekymringslisten for lokale nedlukninger.