DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Brystkræftafdeling fjernes fra Ringsted, Roskilde overtager

Konsekvens af skandalen med mangelfulde undersøgelser. Flytningen sker til april, ansvaret skifter allerede nu.

SJÆLLAND: De mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus får nu Region Sjælland til at lukke afdelingen i Ringsted helt. Opgaven flyttes i stedet til Sjællands Universitetshospital i Roskilde, hvor en ny afdeling åbner 1. april.

Så længe venter man ikke med at flytte ansvaret for ledelsen af afdelingen. Den flyttes til Sjællands Universitetshospital 'hurtigst muligt', så den fremtidige ledelse kan forberede opbygningen af den nye afdeling i Roskilde sammen med medarbejderne, oplyser regionen.

Inden den nye afdeling for brystundersøgelser åbner, gennemføres et 360 graders gennemsyn af vejledninger, retningslinjer og arbejdsgange. Det sker med rådgivning fra Sundhedsstyrelsen.
 
- Vi styrker samtidig dialogen med de praktiserende læger omkring henvisningerne til brystundersøgelser ved mistanke om brystkræft. Vi vil også inddrage Dansk Brystkræft Organisation og Kræftens Bekæmpelse i opbygningen af den nye afdeling, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en kommentar.
 
Beslutningen blev truffet mandag af Regionsråd Sjællands forretningsudvalg. Flytningen af undersøgelserne var punkt 5 i regionens 7-punktsplan, der blev vedtaget i februar 2019 for at håndtere problemerne på Ringsted Sygehus.

Her undersøgte man over fire år fra 2013 til 2017 henviste kvinder utilstrækkeligt for brystkræft.

mk