dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Brandstifter angreb rådhus under byrådsmøde

Politikere i Helsingør måtte evakueres, da brandalarmen gik.
2. MAJ 2022 20.25

HELSINGØR: Rådhuset i Helsingør blev mandag eftermiddag udsat for et brandattentat, da en mand gik ind fra gaden og tændte ild til en taske med - formentlig - brandbare væsker, fortæller borgmester Benedikte Kiær (K).

Normalt er der ikke fri adgang til rådhuset, men fordi der mandag eftermiddag var byrådsmøde, var dørene åbne. Offentligheden har nemlig adgang til møderne i byrådet.

- Vi bliver afbrudt i vores byrådsmøde klokken 10 eller 11 minutter over 17. Det er brandalarmen, der går i gang, og en af vores medarbejdere kommer ind og siger "ud, nu", fortæller borgmesteren først på aftenen mandag.

Hun befinder sig sammen med andre fra rådhuset i nogle lokaler i nærheden, hvor de tilstedeværende bliver undersøgt af sundhedspersonale.

- Der er nogle, som har haft kriller i halsen på grund af røgen, og som har haft ondt i hovedet, så vi bliver undersøgt for røgforgiftning, fortæller Benedikte Kiær, der beskriver oplevelsen som "rystende".

Satte ild til taske

Hun fortæller, at gerningsmanden har trukket en taske ind på rådhuset og anbragt den ved en trappeopgang, som fører op gennem bygningen, blandt andet til byrådslokalet, hvor kommunalbestyrelsesmedlemmerne sad til møde.

Her satte gerningsmanden ild til tasken.

- Det er der heldigvis nogle af vores medarbejder, der registrerer. Og en af vores rådhusbetjente tager tasken og hiver den ud og får tæmmet den med en pulverslukker. Det tager noget tid, fortæller Benedikte Kiær.

- Det var meget heroisk. Han skal have et kæmpe skulderklap. Han har reddet vores rådhus.

Ifølge borgmesteren har der formentlig været brandbare væsker i tasken.

- Der stinker som en kemikaliefabrik på rådhuset nu, så der har virkelig været noget, der kunne tage fat i den taske, fortæller hun.

Ritzau