Borgmester gik ind i sin "gode vens" sag om markvej

KORT NYT4. OKT 2021 9.59

SKANDERBORG: En strid om offentlighedens ret til at bruge en markvej fik i november sidste år Skanderborgs borgmester, Frands Fischer (S), til at videresende en henvendelse fra ejeren af markvejen til kommunaldirektøren og lederen af byggeri, landskab og miljø med ordene: "Jeg har fået nedenstående fra min gode ven". Det skriver JP Aarhus på baggrund af en aktindsigt.

Senere samme dag skrev borgmesteren til sin chefsekretær og direktør, at han "vil orienteres, inden svaret sendes til Morten", og at han ville "anbefale, at det løftes lidt op i ledelseshierarkiet". Fem måneder senere spurgte han til sagen i en mail til chefen og de kommunale topledere og tilføjede, at det kunne være fint med "lidt gode nyheder" til en snak, han havde aftalt med ejeren senere på ugen.

Frands Fischer siger til avisen, at han går ind i alle sager, der ender på hans skrivebord, og at han frygtede, at sagen kunne gå i hårdknude. Til et spørgsmål om, hvad venskabet har betydet for behandlingen af sagen, svarer han: "Det har selvfølgelig ikke nogen betydning. Min gode ven, det er måske også så meget sagt. (...) Jeg ved ikke, om vi er venner. Jeg kender ham. (...) Det kan da godt være, at jeg skulle have skrevet det på en anden måde."

ak