GLADSAXE: Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst har nu bedt renovationsfirmaet HCS om en redegørelse for den igangværende skraldekonflikt, og hvordan virksomheden vil løse den. Samtidig beklager hun de problemer, som borgerne oplever i forbindelse med strejken, oplyser kommunen.
Mens affaldet hober sig op hos borgerne i Gladsaxe, stiger bekymringen over den snart to uger lange skraldemandsstrejke hos HCS på borgmesterkontoret på Gladsaxe Rådhus.
Gladsaxe Kommune er i løbende dialog med HCS om situationen, og senest har borgmester Karin Søjberg Holst sendt et brev til HCS, hvor hun ønsker at virksomheden, inden 23. juni, gør rede for indholdet i konflikten og de tiltag som HCS har iværksat for at bringe den til ophør.
Herudover har borgmesteren bedt om dokumentation for, at HCS overholder kontrakten med Gladsaxe Kommune, særligt i forhold til det som vedrører konflikten, der vil sige forhold om arbejdsmiljø og overenskomst.
- Det er en meget beklagelig situation, hvor borgere ufrivilligt bliver taget som gidsler. Vi ønsker ikke at tage parti i konflikten, men vi har som kommune en pligt til at sikre, at borgerne får den ydelse de betaler for. Derfor har jeg nu sendt et brev til HCS og bedt om en redegørelse. Det er snart to uger siden, at der sidst blev hentet affald i kommunen, og nu er tiden efterhånden inde til at finde en løsning på konflikten, så der kan blive ryddet op i kommunen, siger Karin Søjberg Holst.
Gladsaxe Kommune følger situationen tæt og er i dialog med embedslægerne for løbende at få vurderet det sundhedsmæssige aspekt af de voksende affaldsmængder. Når strejken hører op har kommunen allerede en plan klar for, i hvilken rækkefølge affaldet skal samles ind. Og her har særligt uhygiejnisk affald, institutioner for børn og ældre samt områder med rotter høj prioritet.
Løbende information om konflikten
Mens strejken står på, arbejder kommunen på højtryk for at gøre konflikten så problemfri for borgerne som muligt. På kommunens hjemmeside gladsaxe.dk kan borgerne løbende holde sig opdateret om situationen og få gode råd til opbevaring af affaldet.
Derudover har kommunen sendt mails ud til en række viceværter, varmemestre, boligselskaber, skoler, klubber, institutioner og omsorgscentre med information om konflikten og gode råd til opbevaring af affald. For at stå imod affaldspresset i nogle af de store boligselskaber har kommunen opstillet ekstra container i de tættest befolkede boligområder.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.