Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmester afviser beskyldninger om bestikkelse

Alle regler er fuldt til punkt og prikke siger Joy Mogensen (S) om omdiskuteret ekspropriationssag
29. MAR 2012 6.33

ROSKILDE: Kommunen afviser i et svar til Tilsynet enhver kritik af håndteringen af en ekspropriationssag. Der var tale en privat grund, som kom Roskilde Festival tilgode.

Roskilde Kommune dokumenterer ifølge Roskilde Kommune, at alle regler er blevet fulgt.

- Jeg ser frem til, at sagen bliver fuldt belyst og vurderet af Tilsynet, så de mange injurierende og grundløse påstande om bestikkelse bliver ryddet af vejen, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Det er særligt ankalgerne om, at kommunen skulle have gennemført eksproprieringen i direkte forlængelse af at have fået doneret to boldbaner fra Roskilde Festival, som borgmesteren ønsker banket til jorden.

- Uanset hvad Roskilde Festival havde truffet af beslutninger ville kommunen fortsætte ekspropriationssagen, da det var umuligt at finde en forhandlingsløsning med grundejeren, fastslår borgmester Joy Mogensen.

Kan ikke forvandle jern til guld
Borgmesteren påpeger, at kommunen har strakt sig til det yderste for at finde en forhandlingsløsning.

- Grundejeren kræver byzone-priser for landbrugsjord, hvilket er cirka 40 gange mere end jordens reelle værdi. Det kan vi hverken politisk eller juridisk imødekomme. Kommunen kan ikke pludseligt forvandle jern til guld for at tilfredsstille en enkelt grundejer. I øvrigt er de to andre grunde, som kommunen har overtaget efter forhandling, blevet handlet til landbrugszonepriser, siger Joy Mogensen.

Kommunen påpeger desuden, at Roskilde Festival siden 1996 har ydet donationer til ungdoms-, kultur- og idrætsformål i Roskilde på over 50 millioner kroner. Der er således intet opsigtsvækkende ved en donation af to boldbaner. Det er derfor også et helt enigt byråd, der har taget imod de to boldbaner på selvsamme møde, hvor svaret til Tilsynet er tiltrådt af et stort flertal i byrådet.

krn