DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Børn- og familiefokus giver pote i Tønder

Tønder henvendte sig selv til Ankestyrelsen for at få hjælpe til at optimere sagsbehandlingen, og optimeringen viser sig nu i undersøgelse.
16. MAR 2021 13.39

TØNDER: Tønders arbejde med at øge kvaliteten af sagsbehandlingen på børne- og familieområdet giver nu pote. På 11 ud af 14 lovkrav, som Ankestyrelsen har undersøgt med Børnetermometret i 37 kommuner, ligger Tønder over gennemsnittet.

Tønder har en kedelig historik på børneområdet, men er gået all in på at forbedre sagsbehandlingen. I 2016 bad kommunen selv styrelsen om hjælp til at udvikle metoder og arbejdsgangsbeskrivelser, som kunne give et samlet løft af sagsbehandlingen. Det endte med et forløb, som blev afsluttet i 2018, og siden har kommunen arbejdet med Ankestyrelsens anbefalinger. 

- Med Tønder Kommunes historik in mente har det været et højt prioriteret område for kommunalbestyrelsen at få rettet op på kvaliteten i sagsbehandlingen på børne- og familieområdet.  Der er ingen tvivl om, at det har været et langt, sejt træk, som har krævet fokus og rigtig mange ressourcer af både ledere og medarbejdere. Vi kan og skal selvfølgelig altid udvikle os og blive endnu bedre, men jeg er oprigtig stolt af resultatet og vil gerne sende en stor ros til afdelingen, siger borgmester, Henrik Frandsen (Tønder Listen).

Siden 2018 har afdelingen og dens medarbejdere på området arbejdet med reference til socialudvalget.

Der er tale om Ankestyrelsens Børnesagsbarometer 2020, som hvert år omfatter en tredjedel af landets kommuner, så alle kommuner undersøges hvert tredje år.

ibs