DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Bjørstorp taber urafstemning
Med næsten 20 år som borgmester er Ole Bjørstorp (S) den næstlængst siddende.
Foto: Olafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

Ishøj skal have ny borgmester:
Bjørstorp taber urafstemning

Socialdemokratiet i Ishøj har vraget borgmester Ole Bjørstorp som spidskandidat til KV21 og peger på Merete Amdisen som spids.
24. NOV 2020 18.30
TEMA: KV21

ISHØJ: S i Ishøj har ved en urafstemning vraget Ole Bjørstorp som spidskandidat til KV21.  Spidskandidaten hedder i stedet Merete Amdisen. Ifølge Ekstra Bladet slår hun Bjørstorp med stemmerne 206 stemmer mod Ole Bjørstorp med 96.

Landets ældste borgmester og længstsiddende S-borgmester Ole Bjørstorp fik kraftig modstand, fordi mange i partiet bakkede op om udfordreren Merete Amdisen, efter hun blev afsat som gruppeformand.

"Socialdemokratiet skal fortsat være det bærende parti i udviklingen af Ishøj - For at løse den opgave skal vi gøre os fortjent til vælgernes tillid. Og det er med en god portion ydmyghed, at jeg giver mig i kast med den vigtige opgave," skriver Merete Amdisen på Facebook.

Senest kom en tredje kandidat til afstemningen: Byrådsmedlem Annelise Madsen, som gik til valg på at få afsluttet fløjkrigen. Hun er datter af Bjørstorps forgænger, Per Madsen (S), men måtte nøjes med 67 stemmer. De sidste to stemmesedler var blanke.

Socialdemokratiet har absolut flertal med 11 af de 19 pladser i Ishøjs byråd, så Amdisen er et godt bud på en kommende borgmester. 

Uenighederne lokalt førte blandt andet til en vild generalforsamling på over otte timer med kampvalg på mange poster.

74-årige Ole Bjørstorp har siddet i Ishøj Byråd siden 1982 og overtog i januar 2001 borgmesterposten efter Per Madsen (S).

Flertallet på 11 byrådsmedlemmer fordeler sig på seks, der holder med Bjørstorp, og fem på udfordrer Merete Amdisens hold. 

ibs