Både fagfolk og politikere er enige om, at den tidlige forebyggende indsats for sårbare børn skal styrkes. Alligevel rammer kommunernes stramme økonomi også forebyggelsen og hjælpen til børn, som ikke trives i skolen. Det skriver Psykolog Nyt.
Hvis kommunerne vil holde budgettet for 2011, skal de samlet spare godt 7 procent på både PPR og på forebyggende foranstaltninger for børn og unge i forhold til de faktiske udgifter i 2010. I runde tal lander besparelsen på 400 mio. kroner. Det viser beregninger, som Psykolog Nyt har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.
- Kommunerne mangler udrednings- og behandlingstilbud til børn med psykiske problemer. Børn venter i måneder for at komme til hos PPR og i psykiatrien. Færre børn bliver anbragt uden for hjemmet. Så en del børn går rundt derhjemme eller i skolen med alvorlige problemer, der ikke bliver taget ordentligt hånd om. I stedet for at spare på den tidlige indsats burde kommunerne øge den, mener Dansk Psykolog Forenings formand Roal Ulrichsen.
jos
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.