Arbejdsmiljøundersøgelse bliver løftet ud af fagudvalg

KORT NYT16. MAR 2020 15.32

HADERSLEV: En undersøgelse af arbejdsmiljøet på Jobcenter Haderslev skal ikke alene udføres af et ekstern konsulentfirma, sagen er så giftig, at det desuden ikke bliver beskæftigelsesudvalget men økonomiudvalget, der skal være styregruppe for undersøgelsen, og ikke jobcentrets direktør Rune Larsson, men sekretariats-, udviklings- og personalechef Merete Skovgaard-Jensen, der skal være tovholder mellem konsulentfirmaet og kommunen.

Undersøgelsen er udløst af længere tids kritik af arbejdsmiljøet på Jobcenter Haderslev, kulminerende med en længere mail til en større personkreds fra en vikaransat socialrådgiver, der havde afvist forlænget ansættelse på grund af utilfredshed med forholdene. Efter 'en del polemik' yderligere blev undersøgelsen løftet ud af fagudvalget og placeret hos økonomiudvalget 'for at skille tingene ad', siger borgmester H. P. Geil (V) til JydskeVestkysten.

Undersøgelsen gælder dels organisering, struktur og kvalitet, dels arbejdsmiljø, trivsel og sikkerhed, og den skal tilrettelægges og gennemføres i tæt samarbejde med medarbejderrepræsentanter og tillidsfolk. Konsulentfirmaet der har fået opgaven, er københavnske Mploy, og der er afsat 150.000 kr. til formålet, skriver avisen.

mk