En undersøgelse fra FTF, der er hovedorganisation for ca. 450.000 offentligt og privat ansatte, har tidligere dokumenteret, at mere end 80 pct. af kommende efterlønnere er klar til at gå på fleksibel efterløn. Det skriver avisen.dk. Men det vil de kommunale arbejdsgivere ikke gå med til.
- Vi vil ikke være med til at indføre rigide rettigheder i forhold til aftalesystemet. Det er ikke hensigtsmæssigt at lægge en pligt til deltid ned over den enkelte kommune, hvis det ikke hænger økonomisk sammen lokalt, siger kommunernes chefforhandler Michael Ziegler (K) til FTF's nyhedsbrev.
Det ærgrer Jørgen Mosbæk, der er formand for Forhandlingskartellet, der er en del af KTO's forhandlingsfællesskab.
- Arbejdsgiverne modarbejder en ordning med stor gevinst for samfundet. Ret til fleksibel efterløn kunne ellers modvirke, at ældre medarbejdere med både kompetencer og kræfter, trækker sig tilbage, siger han til avisen.dk.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.