
Flere end hver fjerde voksne ukrainer med opholdstilladelse, 4.290, havde i juli måned fået job, viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Af de i alt 25.851 fordrevne i landet er de 16.058 nemlig over 15 år.
- Der er jo faktisk kommet 2.500 flere i arbejde siden maj måned, så det er et stort spring fremad. I kombination med, at de især har fået job i hoteller, restauranter, landbrug og rengøring, har det været et bidrag til at mindske presset på det danske arbejdsmarked, siger arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet Bent Greve, til DR.
Der er stor forskel i de enkelte kommuner på, hvor godt ukrainerne er kommet i beskæftigelse. Fx viser tal fra styrelsen, at der i juli var 119 ukrainere i job Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor yderligere 152 var jobparate, mens Frederiksund kun havde fået 11 i beskæftigelse og 52 erklæret jobparate. De to kommuner har henholdsvis modtaget 242 og 96 voksne ukrainere over 15 år.
Forskelle skal analyseres
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) peger på, at der i nogle kommuner er flere job uden særlige krav til danskkundskaberne.
- Jeg vil nødigt stå her og konkludere, at det er fordi, der er nogle kommuner, der er for dårlige, men det er selvfølgelig noget, som vi er nødt til at analysere nærmere. Det er jo ikke meningen, at man skal have bedre forudsætninger for at komme i arbejde, bare fordi man bor i en bestemt kommune fremfor en anden, siger ministeren til DR.
Midt i august (uge 33) var 10.787 ukrainere landet over erklæret jobparate. 1.421 var visiteret som aktivitetsparate. Ud af de jobparate var 7.435 tilmeldt som ledige på Jobnet - langt størstedelen kvinder. Godt 9.000 har søgt om en såkaldt SHO-ydelse, der dækker selvforsøgelses-, hjemrejse og overgangsydelser,
Hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kan man finde tal for de enkelte kommuner her.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.