Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Anny Winther: Ansvaret skal placeres

Økonomiudvalget i Rebild har bestilt en undersøgelse af Rebild-sagen. Undersøgelsen skal placere det ledelsesmæssige ansvar og hermed også det politiske ansvar
20. APR 2012 15.38

REBILD: I dagens aviser bliver der fra flere sider efterlyst en undersøgelse, der kan placere ansvar i Rebildsagen. Præcis sådan en socialretlig og personalejuridisk undersøgelse er allerede bestilt hos KL af økonomiudvalget i Rebild. Det skete på økonomiudvalgets møde 18. april, skriver Rebild Kommune i en pressemeddelelse.

- Ankestyrelsens rapport afdækkede de faglige fejl og mangler i kommunens behandling af den konkrete sag. Men rapporten placerede ikke ansvaret. Det skal den nye undersøgelse rette op på. Vi skal have vendt hver en sten og placeret det ledelsesmæssige ansvar – herunder også det politiske ansvar, siger borgmester Anny Winther (V).

Borgmesteren understreger, at når økonomiudvalget allerede onsdag i denne uge tog skridt til at afskedige tre ledere, skete det med afsæt i de generelle forhold på socialområdet i kommunen.

Årsagen til afskedigelserne
Byrådet pålagde allerede for mere end et år siden forvaltningen at sætte ind over for de svære problemer med sagsbehandlingen. Men ifølge den revisionsrapport, som kommunen modtog tidligere på måneden, har ledelsen ikke taget de nødvendige skridt til at realisere byrådets handlingsplan.

- Det måtte vi reagere på med det samme og sætte et nyt ledelseshold, siger Anny Winther.

For at undgå gentagelser af Rebild-sagen vil byrådet også revidere kompetencefordelingen mellem det politiske niveau og forvaltningen. I dag er behandlingen af sager om udsatte børn delegeret fra børne- og ungdomsudvalget til Center Familie og Handicap – uden politisk involvering.

- Jeg mener, at det er nødvendigt at stramme op på den politiske kontrol, og at vi i byrådet har lagt for meget kompetence ud til forvaltningen. Vi er nødt til at sikre os, at byrådets udvalg er fuldt ud orienteret. Den socialretlige og personalejuridiske undersøgelse vil vise os, hvor det er gået galt og placere et ansvar i den konkrete sag, siger Anny Winther.

lcl