Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rebildpolitikere handler i panik

Formanden for offentligt ansatte i DJØF betegner Rebild Kommune som det vilde westen efter fyringen af tre chefer
19. APR 2012 6.23

REBILD: - Politikerne synes grebet af panik, hvor det bare handler om at afskedige. Det er symbolpolitik, siger formanden for offentligt ansatte i DJØF, Per Hansen. Han beskriver situationen som det vilde vesten: Cheferne er udpeget, ansvaret er placeret. Og så går den vilde jagt på cheferne. 

 - Behandlingen af børnesager er et centralt - og meget vigtigt - område for både borgerne og kommunerne. Og cheferne skal naturligvis stå til ansvar, hvis de har begået fejl. Men det skal foregå på en ordentlig og anstændig måde. Det er ikke nok at konstatere, at der er begået fejl og derfor skal cheferne fyres. Man bliver nødt til først, gennem en undersøgelse eller kulegravning af området, at finde ud af, om der er et grundlag for at placere et ansvar, og hvor ansvaret skal placeres. Og det er ikke sket i Rebild Kommune, udtaler Per Hansen.

Per Hansen pointerer, at sagen understreger et behov for etiske retningslinjer i afskedigelsessager i kommunerne. Og han mener, det vil blive meget vanskeligt at rekruttere nye chefer til at rette op på forholdene i Rebild.

bi