Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Svære drøftelser i Rebild trækker ud

Eventuelle jobmæssige konsekvenser for chefer og direktører ovenpå Rebildsagen kendes tidligst onsdag
12. APR 2012 14.40

Af Knud Abildtrup, [email protected]

Hele formiddagen holdt Økonomiudvalget i Rebild ekstraordinært, lukket møde, hvor den ene af to overskrifter var 'Ledelsesmæssige og personalemæssige forhold'.

Mødet kommer dagen efter, at flere socialordførere i Folketinget har argumenteret for, at håndteringen af en langvarig sag om seksuelt misbrug af børn bør få ansættelsesmæssige konsekvenser for ledende embedsmænd i kommunen. Sagen førte til en usædvanlig dom på tidsubestemt forvaring til en familiefar i en sag, hvor kommunen i mange år har været inde i billedet i familien.

MF Eyvind Vesselbo (V) kunne under et samråd i Folketinget dog ikke få opbakning til den fremgangsmåde fra hverken justits- eler socialminister. Denne - Karen Hækkerup (S) - har derimod slet til lyd for, at den enkelte sagsbehandler i tragiske misbrugssager kan risikere deres job. En melding, der straks fik Socialrådgiverforeningen på barrrikaderne. Ifølge dem måtte skytset rettes længere op i hierarkiet, og heller ikke formand for børne- og ungdmsudvalget, Anders Norup (V), var indstillet på den fremgangsmåde.

Internt i byrådet har Rikke Karlson (DF) direkte opfordret borgmester Anny Winther (V) til at gå af oven på sagen - en opfording, der kom umiddelbart efter Ankestyrelsens kritiske gennemgang af sagsforløbet. Det havde Anny Winther nu ikke tænkt sig, men understregede, at byrådet samet må påtage sig det politiske ansvar.

Anny Winther siger efter dagens møde til dknyt, 'at der er behov for nogle præciseringer, før udvalget kan fortsætte drøftelserne på et møde på onsdag' - og at hun derudover ikke kan udtale sig om mødet.