Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rebild-borgmester frikender politikere

Flere ansatte i Rebild undersøges for at placere ledelsesansvar i Rebildsagen om en fars seksuelle overgreb på sine børn
19. APR 2012 13.00

Af Bruno Ingemann, [email protected]

REBILD: Afskedigelsen af tre topchefer har ikke noget at gøre med den såkaldte Rebildsag. Men flere ledere i kommunen er i farezonen, når eksperter fra KL om kort tid går igang med en socialretlig og personalejuridisk undersøgelse med henblik på at placere et ledelsesansvar i Rebildsagen. Det oplyser borgmester Anny Winther (V). 

Undersøgelsen skal være afsluttet inden sommerferien og vil blandt andet omfatte interviews med alle ledere, som har haft noget at gøre med området i perioden fra 2005 til idag.

Den 56-årige mand  blev for nylig dømt for seksuelle overgreb på sine egne syv børn og to andre børn. Han har anket dommen.

Politikere frikendes
Mens jagten på ledende medbarbejdere sættes ind,  frikender borgmesteren sig selv og alle andre politikere for ansvar i Rebildsagen:

- Ja, det gør jeg. Vi har kigget hinanden i øjenene og er enige om, at ingen af os havde kendskab til noget, som vi skulle have handlet på, siger hun.

Dermed afviser Anny Winther kritik fra blandt andre Enhedslistens Per Clausen, som vil bede Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) om en uvildig undersøgelse af det politiske ansvar i Rebildsagen.

Fyringer for smøl
De tre topchefer, som Rebild kommune allerede har skilt sig af med, er ikke afskediget på grund af Rebildsagen. Direktør for det specialiserede socialområde for børn og voksne, Søren Kjær og centerleder for familie og handicap, Jette Christensen blev begge ansat i kommunen 1. januar 2011, måneder efter faren i Rebildsagen blev varetægtsfængslet. De to er i følge borgmester Anny Winther afskediget, fordi de ikke udførte den opgave, de var ansat til, nemlig at få styr på den ny organisation på børne-, unge- og familieområdet. Det blev afsløret i en statusrapport, som blev gennemført ved årsskiftet.

Og kommunaldirektør Erik Odder, hvis kontrakt udløber til årsskiftet, må gå nu, fordi politikerne vil sætte et helt nyt hold af topembedsmænd og ønsker en anden i spidsen for den fremtidige organisation.